Alimente periculoase.Studii și dovezi de nu te vezi

Un studiu finanţat de cel mai important producător european de margarină a arătat că laptele conţine nu doar lipide, substanţe a căror toxicitate este deja cunoscută, ci şi lactoză, enzimă ale cărei efecte devastatoare asupra organismului uman sunt doar bănuite, urmând să fie demonstrate în viitorul apropiat (se ştie deja că provoacă impotenţă plus alte două-trei boli grave, rămâne doar să se descopere care sunt acestea). Pentru a proteja populaţia lumii împotriva acestui adevărat flagel, reprezentat de lactoza din lapte, studiul propune consumul masiv de margarină, în special a celei îmbogăţite în acizi graşi omega 3, esenţiali pentru buna funcţionare a inimii.

Un studiu finanţat de câteva companii piscicole scandinave a arătat că acizii omega 3 din margarină sunt nişte făcături ordinare, al căror efect asupra funcţionării inimii este zero (zero barat, conform alfabetului norvegian). Singura sursă de acizi graşi omega 3 veritabili şi eficienţi ar fi peştele (în special cel oceanic, numărul 1 fiind somonul afumat).

Un studiu recent, finanţat în ultimul moment de un notoriu procesator de carne francez, a constatat că acizii omega 3 din maioneza industrială sunt plini de conservanţi, în schimb a descoperit acizi omega 3 la fel de naturali ca cei din peşte în carnea de cal, care, în plus, nu conţine nici un miligram de colesterol. Nici măcar pe crupă, subliniază autorii studiului, care întreabă retoric: “Aţi văzut cai cu celulită?!”

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu